نهال اکالیپتوس

3,350

نهال اکالیپتوس، درختی است گرمسیری که سرعت رشد بالایی دارد. به صورت مستقیم رشد می کند و قد آن ممکن است به ۵۰ تا ۸۰ متر هم برسد. پوستی صاف و زبر و برگ هایی نیزه ای شکل دارد.
دسته: برچسب:

توضیحات

نهال اکالیپتوس، درختی است گرمسیری که سرعت رشد بالایی دارد. به صورت مستقیم رشد می کند و قد آن ممکن است به ۵۰ تا ۸۰ متر هم برسد. پوستی صاف و زبر و برگ هایی نیزه ای شکل دارد. اصولا نیاز به آب و هوای گرم و نیمه خشک دارد. تکثیر آن به چند طریق امکان پذیر است. کاشت بذر، قلمه زدن، پیوند زدن و کاشت نهال اکالیپتوس از جمله روش های ازدیاد این گیاه می باشند. اکالیپتوس کاربردهای فراوانی دارد و از این رو می توانید آن را به صورت انبوه پرورش داده و از منافع اقتصادی اش بهره مند شوید. از جمله کاربرد های این گیاه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برگ های این گیاه خواص دارویی فراوانی دارند و برای برطرف کردن بسیاری از مشکلات و بیماری ها مورد استفاده قرار می گیرند. از جمله اینکه خاصیت ضدعفونی کنندگی دارد، تب بر است. به عنوان ضماد برای از بین بردن عفونت زخم و دندان به کار می رود. برای درمان سرماخوردگی، آنفولانزا، سیاه سرفه، آسم و.. نافع است.
  • برگ های اکالیپتوس در صنعت جهت ساخت فرآورده های مختلف از جمله انواع حشره کش ها، کرم های موضعی و خمیردندان مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از چوب این گیاه در صنایع چوب بهره می برند.
  • در دامپزشکی جهت ضدعفونی کردن اماکن دامپروری استفاده می شود. همچنین به عنوان ماده خلط آور کاربرد دارد.

نهال اکالیپتوس 5421786کاشت اکالیپتوس

همانطور که گفتیم، روش های مختلفی برای تکثیر اکالیپتوس وجود دارند. کاشت نهال اکالیپتوس متداول ترین روش ازدیاد این گیاه به شمار می رود. اما جهت انجام این کار دو راه پیش رو دارید. اگر به تعداد محدودی نهال نیاز دارید و همچنین تمایل دارید هر چه سریع تر یک درخت بزرگ و بالغ داشته باشید می توانید نهال های مورد نیاز را از گلخانه تهیه کرده و در مکان مورد نظر بکارید. اما اگر می خواهید تعداد زیادی نهال اکالیپتوس داشته باشید می توانید اقدام به کاشت بذرها در خزانه کرده و به تولید نهال های مورد نیاز خود بپردازید. برای این کار اقدامات زیر را انجام دهید:

 

  1. بذرهای اکالیپتوس را تهیه کن

تهیه بذر اکالیپتوس کمی دشوار است. برای این کار باید درخت مادر را شناسایی کرده از آن بذر تهیه کنید. همچنین بذر این گیاه را می توانید از گلخانه ها یا مراکز باغبانی نیز بخرید. در هنگام خرید به کیفیت و قوه نامیه بذرها توجه کنید. بذرهایی را خریداری کنید که از نظر ظاهری هیچ ایرادی نداشته باشند. وزن خوبی داشته باشند. قوه نامیه آنها یعنی درصد بذرهایی که به طور حتم جوانه می زنند بالای ۸۵ درصد باشد.

  1. دوره خواب زمستانی

بذرهایی را که تهیه کرده اید برای مدتی در یخچال نگهداری کنید. در این صورت بذرها به خوبی خنک شده و دوره خواب زمستانی برای آنها شبیه سازی می شود. این امر موجب می شود زمان کمتری برای جوانه زدن نیاز داشته باشند.

  1. بستر کشت را فراهم کنید

گلدان ها یا جعبه هایی را که می خواهید بذرها را درون آنها بکارید با خاک سبک و مرغوب باغبانی پر کنید. خاکی که انتخاب می کنید از زهکشی مناسبی برخوردار باشد.

  1. بذرها را بکارید

بذرها را با فاصله کم از همدیگر در داخل گلدان ها بکارید. اگر بذرهای شما خیلی ریز هستند و محیط کاشت بزرگی دارید می توانید آنها را با کمی خاک ترکیب کرده و سپس در بستر کشت بپاشید. سپس بذرها را با لایه ای از ماسه بپوشانید. دقت کنید که ماسه مورد استفاده شما از نوع باغبانی باشد. ماسه های ساحل یا ماسه داخل باغچه ممکن است عوامل بیماری زا و آفات را به گیاهان شما منتقل کنند.

  1. تنک کردن

اگر بذرها را با فاصله کم از همدیگر کاشته اید نیاز به تنک کردن خواهید داشت. جوانه هایی که خیلی نزدیک به هم هستند را برداشته و در جای دیگری بکارید. شرایط محیطی لازم از جمله نور کافی و دمای مناسب را فراهم کنید تا جوانه ها به خوبی رشد کرده و به نهال اکالیپتوس تبدیل شوند.

  1. انتقال به بیرون

بعد از آنکه جوانه ها کمی رشد کرده و دارای سه تا چهار برگ شدند می توانید آنها را به محیط بیرون منتقل کنید.

نهال اکالیپتوس 2157965200تکثیر اکالیپتوس از طریق قلمه زدن

یکی دیگر از روش های تکثیر درخت اکالیپتوس قلمه زدن است. این روش می تواند در حفظ و تکثیر انواع باکیفیت اکالیپتوس مؤثر باشد. در این روش ابتدا چند قلمه مناسب به اندازه ۱۰ تا ۱۵ سانتی متر انتخاب کرده و از درخت جدا کنید. قلمه ها را از شاخه های جوان و نرم درخت انتخاب کنید که شکننده و چوبی نباشند. برگ های روی قلمه را جدا کنید و تنها ۳ یا ۴ عدد برگ بر روی آن نگه دارید. علت این است که برگ زیاد موجب می شود گیاه رطوبت خود را از دست بدهد. ولی وجود چند برگ برای تولید هورمون های رشد و ریشه دادن قلمه لازم است. ترکیبی با درصد مساوی از شن و خاک برگ آماده کنید. با استفاده از مقدار کافی آب، آن را مرطوب کنید. صبر کنید تا خاک، آب اضافی خود را از دست بدهد. حال قلمه ها را داخل خاک بکارید.

دمای حدود بیست درجه، نور کافی اما غیر مستقیم خورشید، پوشش قلمه ها با استفاده از پلاستیک و آبیاری منظم، شرایطی هستند که باید برای رشد قلمه فراهم کنید. بهتر است هر نیم یا یک ساعت یک بار پلاستیک را برداشته و دوباره قلمه ها را بپوشانید. این کار از رطوبت بیش از حد و رشد بیماری های قارچی جلوگیری می کند. حدود ۴ تا ۱۰ هفته طول می کشد تا قلمه های شما بگیرند. حال می توانید پلاستیک را از روی گیاهان برداشته و پس از یک هفته قلمه ها را به مکان اصلی منتقل کنید.

اکالیپتوس به چه شرایطی نیاز دارد؟

درخت اکالیپتوس نیاز به آب و هوای گرم دارد و نمی تواند سرمای شدید را تحمل کند. از این رو بهترین مکان برای کاشت این گیاه، مناطق گرم و نیمه گرم است. اکالیپتوس حساسیت زیادی نسبت به خاک ندارد. در اغلب خاک ها رشد می کند. نکته مهم درباره این گیاه آن است که بهتر است به هیچ وجه از کود حیوانی گاوی جهت تقویت خاک آن استفاده نکنید. چون این کود موجب تضعیف ریشه این گیاه می شود. نور مستقیم خورشید یکی از نیازهای مهم نهال اکالیپتوس است. در سایه خوب رشد نکرده و استحکام کافی جهت ایستادگی در برابر عوامل محیطی چون وزش بادهای شدید به دست نمی آورد.

نهال اکالیپتوس در یک سال اول نیاز به آبیاری منظم دارد. آبیاری باید زمانی انجام شود که خاک کاملا خشک شده است. اما بعد از گذشت یک سال، دیگر نیاز به آبیاری نیست. اکالیپتوس آب مورد نیاز خود را از طریق ریشه ها فراهم می کند و در برابر خشکی بسیار مقاوم است.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نهال اکالیپتوس”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نهال اکالیپتوس”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *