نهال آلوئه ورا

3,350

از جمله اینکه جهت تهیه انواع لوازم آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن مصرف خوراکی نیز دارد و از آن کمپوت و شربت خوش طعمی تولید می کنند. نهال آلوئه ورا همچنین به عنوان یک گل زینتی زیبا در گلدان کاشته می شود.
دسته: برچسب:

توضیحات

آلوئه ورا یا صبر زرد، گیاهی شبیه کاکتوس است. برگ هایی به رنگ سبز تیره داشته و گل های زرد رنگ تولید می کند. این گیاه بسیار زیبا، پرخاصیت و پرطرفدار است. کاربردهای فراوانی دارد. از جمله اینکه جهت تهیه انواع لوازم آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. در ضمن مصرف خوراکی نیز دارد و از آن کمپوت و شربت خوش طعمی تولید می کنند. نهال آلوئه ورا همچنین به عنوان یک گل زینتی زیبا در گلدان کاشته می شود.

نگهداری آن در محیط آپارتمان کار دشواری نیست. زیرا نیاز به رسیدگی های خاصی ندارد. فقط کافیست هفته ای یک بار به آب بدهید. اما اگر قصد تولید انبود آلوئه ورا را دارید نیاز به اطلاعات اولیه کافی خواهید داشت. با ما همراه باشید تا از سیر تا پیاز کاشت و داشت و برداشت نهال آلوئه ورا را برای شما توضیح توضیح دهیم.

نهال آلوئه ورا 545464556

بهترین شرایط آب و هوایی

آلوئه ورا نیاز به آب و هوای گرم و معتدل دارد. ۲۰ تا ۳۰ درجه سانتی گراد برای پرورش این گیاه مناسب است. البته دماهای بالاتر تا ۵۰ درجه سانتی گراد را نیز می تواند تحمل کند. به شرط آنکه در سایه باشد و نور مستقیم آفتاب به آن نتابد. در غیر این صورت، رنگ برگ ها قهوه ای شده و قابل استفاده نخواهند بود. کمترین دمایی که این گیاه می تواند تحمل کند ۱۰ درجه سانتی گراد است. اما در دمای پایین تر از ۱۰، ژل درون برگ های آن یخ می زند. بنابراین اگر در استان های سردسیری زندگی می کنید برای پرورش نهال آلوئه ورا باید گلخانه بسازید و دمای ایده آل پرورش نهال آلوئه ورا را فراهم کنید.

اما اگر در مناطق جنوبی و گرمسیری کشور سکونت دارید نیازی به ساخت گلخانه نیست. کافیست سایبانی روی مزرعه آلوئه ورای خود بکشید تا نور مستقیم خورشید به گیاهان شما آسیب نزند. چنانچه امکان ایجاد سایبان فراهم نیست می توانید این گیاه را در باغ درختانی مانند لیمو که سایه وسیع دارند بکارید. نکته دیگر این است که هوای شرجی و محیطی که دارای بیش از ۴۰ درصد رطوبت داشته باشد محیط مناسبی برای کشت این گیاه نیست. حتی ساخت گلخانه و کاهش رطوبت هوای داخل آن نیز نیاز به هزینه های هنگفتی خواهد داشت که از نظر اقتصادی به صرفه نیست.

خاک مناسب

آلوئه ورا در هر خاکی رشد می کند. اما بهتر است از خاکی استفاده کنید که دارای بافت سبک است. خاک این گیاه باید از زهکشی بالایی برخوردار باشد.  اگر می خواهید بهترین بستر کشت را برای گیاهان خود فراهم کنید در هنگام آماده سازی زمین از ترکیب خاک رس، ماسه بادی و کود حیوانی به مقدارهای مساوی استفاده کنید. در این صورت تا سه سال، دیگر نیاز به کوددهی نخواهید داشت. چرا که آلوئه ورا گیاهی کم توقع است و خاک شما تا سه سال می تواند نیاز غذایی آن را تأمین کند. توصیه می شود از کودهای شیمیایی برای غنی سازی خاک زیر کشت آلوئه ورا استفاده نکنید. زیرا این گیاه عمدتا برای مصارف دارویی به کار می رود و مشتری نیاز به گیاهان سالم و ارگانیک دارد.

آبیاری

نهال آلوئه ورا به آب زیادی نیاز ندارد. به طوری که گفته می شود این گیاه حتی تا یک سال هم می تواند بدون آب زنده بماند. با توجه به شرایط محیطی و خاک، فوصل ۱۰ تا ۱۴ روزه را برای آبیاری آلوئه ورا انتخاب کنید.

مساحت زیر کشت و میزان سود دهی

پرورش نهال آلوئه ورا کار خیلی پر زحمتی نیست. به طوری که کارهای مزرعه ۵هزار متری را نیز می توان با یک کارگر انجام داد. به همین دلیل توصیه می شود برای اینکه سود اقتصادی  بیشتری داشته باشید حداقل از زمین ۴ تا ۵ هزار متری استفاده کنید. فاصله استاندارد میان هر نهال  در فضای آزاد ۷۰ سانتی متر است. اما در گلخانه می توانید فاصله ردیف ها را ۶۰ سانت و فاصله هر دو بوته در یک خط را نیم متر در نظر بگیرید.

اگر بوته های شما نژاد خوبی داشته باشند تا ۲۰ سال قابل سوددهی هستند. از هر بوته بالغ می توانید حدود ۷ کیلوگرم برگ برداشت کنید. بنابراین اگر به طور متوسط در هر متر مربع ۳ بوته داشته باشید می توانید از یک گلخانه چهارهزار متری حدود ۸۵ تن برگ آلوئه ورا برداشت کنید.

نهال آلوئه ورا 1546356546623

روش های کاشت و تکثیر

روش های مختلفی برای کاشت و تکثیر نهال آلوئه ورا وجود دارد. در اینجا به چند مورد از آنها اشاره می کنیم.

  1. کاشت بذر آلوئه ورا: زمان لازم جهت تکثیر آلوئه ورا از طریق کاشت بذر بسیار طولانی است. اگر قصد دارید نهال های زیادی تولید کنید از خزانه استفاده کنید اما اگر به تعداد محدودی نهال آلوئه ورا نیاز دارید می توانید از گلدان های کم عمق جهت کشت بذر آن استفاده کنید. در فصل بهار بذرها را بکارید. عمق کاشت بذر نباید بیش از یک سانتی متر باشد چون در این صورت جوانه نخواهد زد. دمای هوای خزانه را درشرایط ایده آل و در حدود ۲۱ تا ۲۵ درجه سانتی گراد نگه دارید. حدود یک تا شش ماه طول می کشد تا بذرهای شما جوانه بزنند. صبر کنید تا نهال های شما حداقل سه سانتی متری شوند. سپس آنها را به محیط بیرون انتقال دهید.
  2. کاشت پاجوش آلوئه ورا: یکی از ویژگی های گیاه آلوئه ورا این است که همیشه جوانه های کوچکی در اطراف بوته مادر تشکیل می شوند. کاشت این جوانه ها بهترین و راحت ترین و اقتصادی ترین روش تکثیر این گیاه می باشد. جهت این کار، پاجوش هایی را که به اندازه کافی رشد کرده اند انتخاب کنید و در خزانه بکارید. بلافاصله بعد از کاشت، آن را آبیاری کنید. اما تا سه هفته، دیگر آنها را آبیاری نکنید تا ریشه ها قدرت کافی برای جذب آب را به دست آورند. مدت زمان لازم برای بالغ شدن و قابل برداشت شدن برگ های آلوئه ورا حداقل ۸ ماه است.
  3. کشت بافت آلوئه ورا: در این روش، قسمت کوچکی از سلول های بنیادین موجود در قسمت های انتهایی گیاه که در حال تکثیر هستند را برداشته و کشت می کنند. این روش سرعت تکثیر را به بیش از ۵۰ تا ۲۰۰ برابر بیشتر کشت بذر می رساند. در ضمن، حفظ نژاد گیاه و عدم ایجاد تغییرات در خواص آن و جلوگیری از بیماری های گیاه از جمله مزایای این روش کشت می باشد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نهال آلوئه ورا”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نهال آلوئه ورا”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *