نهال آلو

3,350

اگر تمایل دارید یک یا چند نهال آلو در حیاط یا مزرعه خود بکارید با ما همراه باشید تا تمام مراحل لازم جهت انجام این کار را برای شما شرح دهیم.
دسته: برچسب:

توضیحات

آلو یکی از پرتنوع ترین میوه های تک هسته ای است. این میوه را در انواع رنگ و طعم و اندازه ها می توانید ببینید. درخت آن در اکثر مناطق دنیا پرورش داده می شود. در ایران نیز انواع مختلف آلو کشت می شود. آلو بخارا، آلو زرد، آلو قطره طلا، آلو سیاه، آلوچه، آلو کالیفرنیا و… از جمله انواع مختلف آلوها هستند. این میوه خوش طعم و پرخاصیت در تابستان برداشت می شود. علاوه بر مصرف میوه تازه آلو، فرآورده های فراوانی همچون ترشک، لواشک، کمپوت، آلو خشک و… از آن تهیه کرده و برای فصول دیگر نگهداری می کنند. اگر تمایل دارید یک یا چند نهال آلو در حیاط یا مزرعه خود بکارید با ما همراه باشید تا تمام مراحل لازم جهت انجام این کار را برای شما شرح دهیم.

نهال آلو 789665541220233

نیازهای زیست محیطی

فرقی ندارد که قصد پرورش کدام درخت یا کدام محصول کشاورزی را دارید. در هر حال باید قبل از هر اقدامی، اطلاعاتی هر چند مختصر درباره نیازهای آن گیاه به دست آورید. آگاهی یافتن از نوع خاک، نوع آب و هوای منطقه، میزان آبیاری، مبارزه با آفات و… از جمله این اطلاعات ضروری به شمار می روند. برخی از نیازهای نهال آلو به شرح زیر می باشند:

دمای مناسب

درخت آلو نیاز به یک دوره سرمای زمستانی دارد. در طی این دوره بایستی دمای هوا به زیر ۷ درجه سانتی گراد برسد. به همین دلیل معمولا در مناطق معتدل و سردسیری که دارای زمستان های طولانی هستند کاشته می شود.  بر اساس نوع آلو و منطقه و مکان کشت، طول این دوره متفاوت است. اما به طور معمول، این دوره حدود ۸۵۰ تا ۱۰۰۰ ساعت می باشد. پس از آنکه این نیاز درخت برطرف شد، با آمدن فصل بهار و گرم شدن تدریجی هوا، درخت از خواب زمستانی بیدار شده و شکوفه می دهد. در غیر این صورت، گل دهی به صورت نا منظم انجام شده و درخت، با ریزش گل ها مواجه خواهد شد. این نیاز، تنها مختص درختان بالغ نمی باشد و نهال آلو نیز باید این دوره سرما را بگذراند. حتی هسته آلو برای جوانه زدن نیاز به طی دوره سرما دارد.

خاک مناسب

نهال آلو را در اغلب خاک ها می توانید بکارید. این درخت خاک های سنگین  را نیز می تواند تحمل کند. به شرط آنکه خاکی که انتخاب می کنید از زهکشی خوبی برخوردار باشد. مرطوب و غنی از مواد معدنی باشد. PH مورد نیاز آن بین ۵/۵ تا ۵/۶ تعیین شده است.

آبیاری

میزان آب مورد نیاز آلو بستگی به نوع خاک آن دارد. خاک نباید کاملا خشک شود. خاک سبک شنی، زهکش بالاتری دارد و نیاز به آبیاری بیشتر می باشد. در حالی که خاک های رسی آب را بیشتر در خود حفظ کرده و نیاز به آبیاری کمتری خواهند داشت. در گرمای تابستان نیز، فواصل آبیاری کمتر می شود.

کوددهی

با توجه به نوع خاک، اندازه و سن درخت آلو، احتمالا نیاز به افزودن کودهای شیمیایی به خاک خواهید داشت. مخصوصا درخت آلو در سه سال اول پس از کاشت، نیاز به کودهای نیتروژنی و پتاسیمی دارد تا بتواند میوه های بیشتری تولید کند. این کودها باید به تدریج و به صورت ماهانه به خاک اضافه شوند.

روش های کاشت و تکثیر آلو

کاشت بذر، قلمه زدن، خوابانیدن، پیوند زدن و نهال کاری، مهمترین روش هایی هستند که جهت تکثیر درخت آلو به کار می روند. در اینجا دو روش نهال کاری و تکثیر از طریق بذر را برای شما شرح می دهیم.

کاشت بذر آلو

حتما می دانید که اگر از روش کاشت بذر استفاده می کنید، نباید تا چند سالی انتظار چیدن میوه از درخت خود را داشته باشید. اما این کار، یک سرگرمی لذت بخش است که در نهایت منجر به رشد یک نهال آلو و سپس یک درخت آلوی پربار در باغچه حیاط شما خواهد شد. بنابراین، با صبر و حوصله تمام، مراحل زیر را انجام دهید:

  1. هسته آلوی مورد نظر خود را انتخاب کنید. آلو ها انواع بسیار مختلفی دارند بنابراین مطمئن شوید دقیقا هسته آلوی مورد علاقه خود را انتخاب کرده اید.
  2. هسته ها را چند روزی پشت پنجره و زیر نور خورشید نگهدارید تا خوب خشک شوند.
  3. با استفاده از جسمی، شکافی ریز بر روی هسته ها ایجاد کرده و سپس آنها را در درون یک لیوان پر از آب بیندازید. هسته هایی که روی آب نمانده و ته نشین شدند، قابل کشت می باشند. شکاف ایجاد شده نیز به منظور کمک به جوانه زدن سریع تر آنها می باشد.
  4. پس از یک روز، هسته ها را از داخل آب درآورید. در یک پلاستیک یا شیشه دردار مقداری کمپوست ریخته و هسته را درون آن قرار دهید. در کیسه یا شیشه را ببندید و آن را به مدت ده تا ۱۲ هفته داخل یخچال قرار دهید. هسته آلو برای اینکه بتواند جوانه بزند نیاز به این دوره سرما دارد. البته می توانید هسته را در فصل پاییز و مستقیما در زمین اصلی نیز بکارید تا به طور طبیعی از سرمای محیط استفاده کند و جوانه بزند.
  5. دانه ها را از یخچال خارج کرده و در باغچه حیاط خود بکارید. بلافاصله، آنها را آبیاری کنید و خاک را دائم مرطوب نگهدارید.

نهال آلو 5789646320321کاشت نهال آلو

افرادی که تصمیم به احداث یک باغ آلو دارند معمولا از روش کاشت نهال استفاده می کنند. چرا که در این روش، بخش زیادی از دوره رشد اولیه نهال آلو در خزانه سپری شده است. از این رو، ثمردهی سریع تر بوده و از نظر اقتصادی به صرفه تر است. چنانچه می خواهید از این روش کاشت استفاده کنید، مراحل زیر را انجام دهید.

  1. ابتدا نهال آلوی مورد نظر خود را تهیه کنید. همانطور که گفتیم آلو ها انواع متنوعی دارند بنابراین اطلاعات کامل میوه هایی را که قرار است در آینده از درخت آلوی خود برداشت کنید، بگیرید.
  2. ریشه های نهال را به مدت دو ساعت درون آب قرار دهید تا آب کافی را دریافت کند.
  3. گودالی با اندازه مناسب برای کاشت نهال آلو بکنید. عمق گودال به اندازه همان عمقی باشد که نهال، در مکان اولیه خود داشت.
  4. نهال آلو را از داخل آب درآورید و داخل گودال قرار دهید. ریشه ها را کاملا در اطراف درخت باز کنید. حال، روی ریشه ها و اطراف ساقه را به خوبی پر کنید. به آرامی خاک اطراف ساقه را با استفاده از بیل، فشار دهید.
  5. نهالی را که کاشته اید آبیاری کنید. مطمئن شوید که آب حداقل تا عمق سه سانتی متری زمین فرو رفته است.
  6. یک چوب ضخیم را در فاصله پنج سانتیمتری نهال آلو در خاک فرو کنید. با استفاده از طناب، چوب و نهال را به همدیگر ببنید. این چوب در واقع یک ستون برای نهال شما می باشد و به رشد بهتر و افزایش مقاومت آن کمک شایانی می کند.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نهال آلو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نهال آلو”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *