نشا کلم پیچ قرمز

1,650

توضیحات

کلم پیچ قرمز از جمله سبزیجات بسیار پرکاربرد در تهیه انواع غذاها، ترشیجات و سالادهاست. خوشبختانه این محصول در نقاط مختلف کشورمان تولید می شود. اگر می خواهید کلم پیچ قرمز را در مزرعه، باغچه و یا حتی گلدان های خود بکارید بهتر است از هوای فصول سرد سال استفاده کنید. چون این محصول هوای سرد را می پسندد و گرما به آن آسیب می زند. در وهله اول باید روش کشت را تعیین کنید. کشت این محصول به دو صورت امکان پذیر است. یا باید بذر کلم پیچ قرمز را مستقیما در زمین زراعی بکارید که اصطلاحا به این روش، «کاشت مستقیم» می گویند. و یا اینکه نشا کلم پیچ قرمز را بکارید که این روش نیز «نشاکاری» نامیده می شود. در ایران روش مرسوم کشت این محصول، نشاکاری است.

نشا کلم پیچ قرمز به گیاهچه هایی گفته می شود که از کاشت بذر این گیاه در شرایط مطلوب به دست می آید. اگر می خواهید کلم پیچ قرمز بکارید، آن هم به روش نشاکاری، دو راه پیش رو دارید: اول اینکه نشا کلم پیچ قرمز را خریداری کنید. دوم اینکه خودتان نشاهای مورد نیاز خود را به عمل آورید. اگر محیط مناسبی را در دسترس دارید که می توانید از آن به عنوان خزانه کاشت نشا کلم پیچ قرمز استفاده کنید، توصیه می کنیم بدون هیچ درنگی راه دوم را انتخاب کنید. این کار نه تنها دشوار نیست، بلکه اگر به صورت اصولی انجام شود بسیار لذت بخش است. از سوی دیگر از نظر اقتصادی نیز مقرون به صرفه تر می باشد. اگر می خواهید نشا کلم پیچ قرمز بکارید و نمی دانید چه کنید و از کجا شروع کنید، لطفا در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

نشا کلم پیچ قرمز 9857431063مراحل تولید نشا کلم پیچ قرمز

همانطور که گفتیم تولید نشا کلم پیچ قرمز کار سختی نیست. اما این کار ملزم به رعایت اصول و نکات خاصی است. نادیده گرفتن هر کدام از این نکات ممکن است مشکلی در روند رشد نشاها پدید آورد. برای تولید نشا کلم پیچ قرمز این کارها را انجام دهید:

در زمان مناسب اقدام کنید

کلم پیچ قرمز جزو محصولات فصل سرما است. توجه داشته باشید که نشاهای این محصول باید در اوایل بهار یا اواخر تابستان به زمین اصلی منتقل شوند. بنابراین ۶ تا ۸ هفته قبل از این زمان، مقدمات کاشت بذر و آماده سازی نشا را فراهم کنید.

 بذر خوب تهیه کنید

بذر خوب و با کیفیت خریداری کنید. کیفیت و سلامت بذر در تعیین کیفیت محصول نهایی بسیار مهم است. در هنگام تهیه بذر به این نکات توجه فرمایید:

  • بذر ها را از مکان مطمئن، مانند گلخانه یا مراکز باغبانی معتبر تهیه کنید.
  • به ظاهر بذرها دقت کنید. ظاهر آنها می تواند نشان دهنده کیفیتشان باشد. توجه کنید که آنها خیلی ریز نباشند. تغییر رنگ نداده باشند.
  • بذرهای شکسته نخرید.
  • بذرهای ضد عفونی شده و سالم را خریداری کنید. منشأ بسیاری از بیماری ها و آفت های گیاهان بذرهای آلوده هستند.
  • به قوه نامیه آن ها توجه کنید. قوه نامیه باید بیش از ۸۰ درصد باشد. قوه نامیه در واقع، درصد بذرهایی را نشان می دهد که به طور حتم جوانه زده و رشد می کنند.

بستر مناسب برای کاشت را آماده کنید

خاک مناسب برای کشت کلم پیچ قرمز خاکی است که نرم و مرطوب بوده و از زهکشی مناسبی برخوردار باشد. سرشار از مواد آلی باشد. میزان اسیدیته خاک، در نهایت بر رنگ کلم شما تأثیر می گذارد. PH خاک مناسب برای کاشت کلم پیچ قرمز ۵/۶ تا ۵/۷ تعیین شده است. اگر خاک شما بیش از حد اسیدی است می توانید با افزودن آهک به خاک، PH آن را افزایش دهید.

برای کاشت بذور در خزانه بهتر است از سینی نشا استفاده کنید. سینی نشا در اندازه های مختلف تولید می شود. دارای سلول ها یا حفره هایی برای کاشت بذر انواع گیاهان می باشد. زهکشی مناسبی دارد و بستری ایده آل برای پرورش نشا محسوب می شود. سلول های سینی را از ترکیب خاک و کمپوست پر کنید. سینی را چند بار بر زمین بکوبید تا تمام فضای سلول ها به خوبی از خاک پر شوند.

بذرها را بکارید

پس از اینکه بستر مناسبی برای کاشت بذرها آماده کردید، شروع به کاشت بذرها بکنید. اگر می خواهید بذرهای شما سریعتر جوانه بزنند، آنها را به مدت ۴۸ ساعت قبل از کاشت بخیسانید. در وسط هر کدام از سلول های سینی نشا، سوراخی به عمق یک تا دو سانتی متر ایجاد کنید. در هر سوراخ دو یا سه بذر بکارید و روی بذرها را با استفاده از کمپوست بپوشانید. خاک اضافه را از روی سینی برداشته و سطح آن را صاف کنید. نیازی به فشار دادن خاک روی بذرها نیست. این کار ممکن است موجب سفت شدن بیش از حد خاک شده و مانع جوانه زدن بذر شود.

آبیاری و شرایط محیطی مناسب

بلافاصله بعد از کاشت بذرها، آنها را به وسیله آبپاش آبیاری کنید. کلم پیچ قرمز برای رشد به رطوبت زیادی نیاز دارد. خاک آن را تا زمان جوانه زدن همواره مرطوب نگهدارید. البته به این نکته نیز توجه کنید که آبیاری بیش از حد نیز می تواند به بذر ها آسیب برساند. علاوه بر آبیاری، شرایط محیطی نیز تأثیر فراوانی در جوانه زدن بذرها و تولید نشا کلم پیچ قرمز با کیفیت دارد. دمای مناسب جهت جوانه زدن، ۱۳ تا ۱۵ درجه سانتی گراد است. میزان نور مناسب محیط کشت نیز بسیار مهم است. این گیاه آفتاب دوست است و بذرها برای جوانه زدن نیاز به نور خورشید دارند.

نشا کلم پیچ قرمز 156449987556جوانه و نشا کلم پیچ قرمز

زمان جوانه زدن بذرها بسته به شرایط محیطی، نوع خاک و زودرس یا دیررس بودن بذرها متفاوت است. اما به طور کلی ۶ تا ۸ هفته زمان لازم است تا نشا کلم پیچ قرمز آماده شود. زمانی که گیاهچه ها دارای پنج یا شش برگ شده و مقاومت لازم را پیدا کردند آماده انتقال به زمین زراعی هستند.

کاشت نشا کلم پیچ قرمز در مزرعه

وقتی نشا کلم پیچ قرمز به اندازه کافی رشد کرده و آماده انتقال به زمین زراعی شد می توانید نشاکاری را شروع کنید. نشا های خوب و قوی را برای کاشت انتخاب کنید. این کار موجب می شود مزرعه شما در نهایت محصول یکنواختی داشته باشد. نشاکاری کلم پیچ قرمز در اوایل فروردین یا اواخر شهریور ماه (کلم پیچ قرمز پاییزی) انجام می گیرد. سعی کنید نشا ها را در عصر یک روز ابری به مزرعه انتقال دهید تا دچار شوک نشوند. نشا ها را با فاصله ۴۵ تا ۶۰ سانتی متر از همدیگر بکارید. بلافاصله بعد از کاشت نشاها مزرعه را آبیاری کنید. فواصل آبیاری بسته به نوع خاک ۸ تا ۱۲ روز است. عمل کوددهی نیز برای رشد کلم پیچ قرمز بسیار مورد نیاز است.

مزرعه ای که قرار است در آن کلم پیچ قرمز کاشته شود باید از پاییز سال قبل شخم زده و با استفاده از کود غنی شود. قبل از کاشت نشا کلم پیچ قرمز نیز باید مزرعه شخم عمیق بخورد. کلم پیچ قرمز در فصل سرد رشد می کند و بسیار مستعد مبتلا شدن به انواع بیماری ها و آفت هاست. بنابراین مطمئن باشید زمینی که جهت کشت آن در دسترس دارید زمینه هیچ گونه آفتی را نداشته باشد. بهتر است مزرعه را قبل از کاشت نشاها ضدعفونی کنید. اگر قبلا در آن زمین کلم پیچ قرمز یا انواع دیگر کلم را کاشته بودید بهتر است حداقل دو سال از آن زمان گذشته باشد.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نشا کلم پیچ قرمز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نشا کلم پیچ قرمز”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *