نشاء بادمجان

2,000

بادمجان به سرما بسیار حساس است و برای رشد نیاز به گرما و نور خورشید دارد. به همین دلیل نشا بادمجان جزو محصولات تابستانی است و در مناطق گرم و معتدل بهتر رشد می کند

توضیحات

بادمجان یا بادنجان یکی از صیفی جاتی است که در انواع غذاها به کار می رود. از نظر شکل و رنگ انواع مختلفی دارد. برخی از آنها قلمی و کشیده و برخی دیگر تقریبا کروی شکل و در اصطلاح دلمه ای هستند. بادمجان، به طور متداول دارای رنگ سیاه یا بنفش تیره است اما برخی از گونه های آن نیز دارای رنگ های سفید و یا بنفش روشن هستند. گیاه بادمجان، گیاهی یک ساله است. ساقه هایی قوی و خشن و برگ هایی پهن و کشیده دارد. گل بادمجان شبیه گل سیب زمینی اما بزرگتر از آن است. این گل به رنگ بنفش روشن است که در انتها تبدیل به میوه می شود. بادمجان به سرما بسیار حساس است و برای رشد نیاز به گرما و نور خورشید دارد. به همین دلیل نشا بادمجان جزو محصولات تابستانی است و در مناطق گرم و معتدل بهتر رشد می کند. کاشت بادمجان به دو صورت انجام می شود:

  • کاشت مستقیم بذر بادمجان در مزرعه
  • کاشت نشا بادمجان در مزرعه

هر یک از این روش ها مراحل کاشت متفاوتی دارند. چنانچه از روش کاشت بذر استفاده می کنید نیاز به تابستان طولانی دارد. اگر منطقه ای که در آن زندگی می کنید سردسیری است و تابستان کوتاهی دارد بهتر است از روش نشاکاری استفاده کنید. چرا که در این روش، بذر در خزانه کاشته می شود و مدتی از زمان رشد خود را در شرایط ایده آل خزانه سپری می کند. برای این که با مراحل کاشت بادمجان به روش نشاکاری آشنا شوید با ما همراه باشید.

نشا بادمجان 6104984949

مراحل کاشت و داشت نشا بادمجان در منزل یا خزانه

اگر به گرما و نور کافی دسترسی دارید به راحتی می توانید نشا گیاه بادمجان را به عمل آورید. برای این منظور، کارهای زیر را انجام دهید.

  1. تهیه بذر: گیاه بادمجان، بذرهایی ریز و به رنگ زرد یا سفید دارد. بذر های بادمجان را از گلخانه یا مراکز باغبانی خریداری کنید. با توجه به اینکه بادمجان، انواع مختلفی دارید مطمئن باشید بذری را انتخاب کرده اید که نیاز دارید و مناسب کاشت در زمینتان است.
  2. آماده سازی محل کاشت نشا: سلول های سینی نشا را با استفاده از خاک گلدانی حاصل خیز با زهکشی مناسب پر کنید.
  3. کاشت بذر: سوراخ هایی به عمق یک و نیم تا دو سانتی متر در وسط هر سلول ایجاد کرده و دو عدد از بذرهای انتخاب شده را در آن بکارید. سپس روی بذرها را با استفاده از خاک نرم بپوشانید. توجه داشته باشد که نباید خاک را فشار دهید.
  4. انتخاب مکان مناسب: بذرهای بادمجان برای اینکه بتوانند جوانه بزنند به نور کافی و گرما نیاز دارند. بنابراین سینی نشا را پشت پنجره آفتاب گیر اتاق قرار دهید.
  5. آبیاری منظم: سطح خاکی که بذرهای بادمجان را کاشته اید هرگز نباید خشک شود. مدام، بذر ها را با استفاده از آبپاش آبیاری کنید. البته دقت کنید که آبیاری بیش از حد می تواند موجب آسیب رسیدن به بذر بادمجان شود.
  6. تنک کردن: زمانی که بذرها رشد کرده و دارای دو برگ هستند، جوانه های ضعیف تر را از سلول ها حذف کنید تا جوانه های قوی تر رشد بهتری داشته باشند. در زمان جدا کردن جوانه های ضعیف از خاک، مواظب باشید به ریشه جوانه ای که می خواهید نگه دارید صدمه نزنید.
  7. زمان آماده شدن نشا: با توجه به شرایط آب و هوایی خزانه یا اتاقی که جوانه های بادمجان را نگهداری می کنید، زمان آماده شدن نشا برای انتقال به مزرعه حدود ۶ تا ۱۲ هفته متغیر است. زمانی که نشا های شما حداقل ۱۵ سانتی متر قد دارند و شامل چهار برگ کامل هستند می توانید به فکر انتقال آنها به زمین اصلی باشید.

انتقال نشا بادمجان به زمین زراعی

زمان مناسبی را برای کشت بادمجان در نظر بگیرید. گرما، نقش مهمی در رشد گیاه بادمجان دارد. از این رو، باید منتظر بمانید تا هوا کمی گرم شود. معمولا اواخر فروردین ماه یا اوایل اردیبهشت، برای این کار مناسب است. این گیاه به تابش مستقیم نور خورشید و خاک حاصلخیز نیاز دارد. خاک زمین باید آبگیر نبوده و از زهکشی مناسبی برخوردار باشد. مطمئن باشید که مزرعه شما مکان مناسبی برای کشت بادمجان است. این گیاه را در مکانی که همیشه سایه است و نور خورشید به آنجا نمی تابد نکارید. بادمجان برای رشد، به مواد مغذی فراوان نیاز دارد. بهترین کود برای رشد این گیاه، کودهای حیوانی هستند. چرا که کودهای نیتروژن دار بیش از اینکه موجب رشد و افزایش میوه آن شود، شاخ و برگ ها را افزایش می دهند.

برای انتقال نشا بادمجان به مزرعه، کم کم، نشا ها را به هوای آزاد و نور مستقیم خورشید عادت دهید. آنها را در ساعات خنک از شبانه روز به مزرعه منتقل کنید. بهترین زمان برای این کار، صبح زود است. نشا های بادمجان را با فاصله حدود ۷۵ سانتی متر از همدیگر بکارید. ردیف های کاشت نیز باید یک متر از هم فاصله داشته باشند. با استفاده بیل باغبانی، حفره هایی با اندازه مناسب در زمین ایجاد کرده و نشا ها را به صورت عمودی در آن ها بکارید. نشا بادمجان بلافاصله پس از کاشت نیاز به آبیاری دارد.

نشا بادمجان 2514796102521545

مراقبت های گیاه بادمجان

مراحل رشد گیاه عبارتند: از مرحله کاشت، داشت و برداشت. گیاهان در تمام این مراحل نیاز به رسیدگی دارند. توجه و رسیدگی به گیاه موجب افزایش برداشت محصول خواهد شد. برای اینکه بهترین میزان برداشت را از مزرعه بادمجان خود داشته باشید، این نکات را رعایت کنید:

  • یکی از نکات مهمی که در تمام مراحل رشد گیاه بادمجان مطرح است، آبیاری صحیح و به اندازه آن است. بادمجان به آب زیاد احتیاج دارد. هرچه بیشتر آبیاری شود، محصولات شیرین تری خواهید داشت. هرگز نگذارید گیاه بادمجان در اثر بی آبی پژمرده شود. این امر علاوه بر کاهش میزان محصول، موجب تلخ شدن میوه ها نیز می شود.
  • خاک گیاه بادمجان باید از مواد مغذی فراوان برخوردار باشد. این گیاه نیاز به دو تا سه نوبت کود دهی دارد.
  • علف های هرز، مزاحم رشد بادمجان می شود. حذف علف های هرز به ویژه در مراحل اولیه رشد بادمجان امری ضروری است.
  • از بروز آفات جلوگیری کنید. برای این منظور می توانید از آفت کش ها و قارچ کش ها استفاده کنید و گیاهان بادمجان را سمپاشی نمایید.

چرا نشا بادمجان؟

همانطور که گفتیم، ممکن است بذر بادمجان نیز مستقیما در زمین کاشته شود. اما به چند دلیل استفاده از روش نشاکاری ترجیح داده می شود.

اول اینکه، بذر گیاه بادمجان مدت زمان زیادی برای جوانه زدن نیاز دارد. این بذرها دارای دوره خواب هستند و بسیار کند جوانه می زنند. حتی بسیاری از بذرهای بادمجان کلا جوانه نمی زنند و در اصطلاح خاموش می شوند. بنابراین، با انتخاب روش نشاکاری مطمئن خواهید بود تمام گیاهانی که کاشته اید رشد می کنند. از سوی دیگر، شما می توانید زمانی که هنوز هوای بیرون سرد است و شرایط مساعد برای کاشت بادمجان فراهم نشده است، بذرها را در داخل خانه یا خزانه که دمای مناسبی دارید بکارید. در این صورت بادمجان های شما مدتی از دوره رشد خود را در داخل خزانه می گذرانند و این امر موجب به بار نشستن سریع تر گیاهان شما خواهد شد. در ضمن، در روش نشاکاری، شما می توانید بهترین و قوی ترین نشا ها را برای انتقال به مزرعه انتخاب کنید. بنابراین، مزرعه شما دارای گیاهان یکنواخت و پر بازده خواهد بود.

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نشاء بادمجان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نقد و بررسی‌ها

هنوز بررسی‌ای ثبت نشده است.

اولین کسی باشید که دیدگاهی می نویسد “نشاء بادمجان”

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *