چوب پالونیا

چوب پالونیا در عین سبک بودنش به شکل راست تار، روشن صاف و نرم می باشد و در هوای آزاد به راحتی خشک می شود. به دلیل دارا بودن خاصیت ضد آتش گرفتن تهیه ذغال با سوزاندن در کوره ذغالی بسیار با دوام تولید می کند. از سبک ترین چوب ها در بین گونه های پالونیا می توان به گونه های fargesii, P.elongata اشاره کرد.
مقاومت چوب پالونیا در مقابل پوسیدگی بسیار بالاست و دارای خاصیت رزونانسی می باشد به طوری که مبلمانی که با این چوب ساخته شده اند در مناطق مرطوب نیز دوام بالایی دارند.
خواص پالونیا
مصارف درخت پالونیا
همانطور که پیش از این اشاره شد چوب این درخت بسیار نرم و سبک می باشد و از کیفیت مناسبی برای تولیدات چوبی و خمیر کاغذ برخوردار است. به کار بردن این درختان در نهال کاری زمین های کشاورزی، زراعت چوب، جنگلهای سوخته و مخروبه در زمان بسیار کمی باعث افزایش حجم چوب تولیدی می شود و از طرفی کمبود چوب مصرفی صنایع را نیز برطرف می کند.
سالانه در خاکهای فقیر حجم چوبدهی پالونیا در یک هکتار بین 20 متر مکعب و در خاک های بسیار غنی تا 55 متر مکعب می باشد. (فاصله کاشت 4×5، 500 درخت درهکتار 0/40 تا 15 مترمکعب افزایش حجم چوب درسال)
از جمله مصارف درخت پالونیا می توان به جعبه سازی، مداد سازی، مبلمان، کاغذ سازی، پارکت، خلال دندان و چوب بستنی و آبسلانگ پزشکان، قایق و کشتی، وسایل ورزشی همچون تخته اسکی و شنا، کبریت سازی، کابینت دراور، نئوپان و فیبر، ظروف چوبی، پروتز دست و پا برای معلولان، کیف و قاب چوبی فلاسک و کلمن، عایق های حرارتی و الکتریکی، ذغال و باروت، دامداری ها و مرغداری ها، وسایل تزیینی مثل قاب عکس، خراطی، ساخت قرقره و ماسوره و … اشاره کرد.
علت کاشتن درخت پالونیا چیست ؟
ویژگی های بارزی که درخت پالونیا از آنها برخوردار است به شرح زیر می باشد:

مقاومت به خاک های گچی با هکی
مقاوم در در برابر کم آبی
مقاومت بالا به هوای مناطق صنعتی و دود
مقاومت به خاک های با زهکش بد

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *